Brancheloket Transport Loket voor alle zorggerelateerde
verzekeringen en arbodienstverlening.

ArboNed

ArboNed maakt werkend MKB in Nederland gezonder en vitaler. Dagelijks staan we klaar voor 61.500 werkgevers en ruim 600.000 werknemers.Wij verlagen verzuim, minimaliseren arbeidsrisico’s en zorgen voor gezonde, gemotiveerde en competente werknemers. Weten hoe een bedrijf ervoor staat is ons vertrekpunt. Met onze (wettelijk verplichte) analyse-instrumenten geven wij inzicht, adviezen en praktische oplossingen, die aantoonbaar bijdragen aan de gezondheid en vitaliteit van mensen. Want met vitale mensen kunnen ondernemers hun doelen realiseren en hun ambities waarmaken.

Verzuim verlagen
Verzuim verlagen en voorkomen, met een aanpak die bij je past. Bij ArboNed kies je zelf hoe je verzuim wilt aanpakken. Wil je zelf de volledige regie behouden, leg je de coördinerende rol liever bij ons of heb je behoefte aan een meer intensieve aanpak dan alleen de Wet verbetering poortwachter voorschrijft? Wij helpen je graag om de meest geschikte keuze voor jouw onderneming te maken.

Gezondheid bevorderen
De invloed van een ongezonde leefstijl op verzuim dringt steeds meer door. Uit onderzoek van TNO blijkt dat 40% van de werkgevers een beleid heeft op het gebied van leefstijl en beweging. Werknemers met een gezonde leefstijl verzuimen minder. De leefstijl is de keuze van de werknemer, maar je kunt wel degelijk je werknemers wel bewust maken van hun leefstijl.

Arbeidsrisico’s verminderen

Wanneer je weet welke risico’s jouw werknemers in je organisatie lopen, kun je deze aanpakken en de kans op ongelukken en gezondheidsklachten sterk verkleinen. Dit leidt tot een vermindering van verzuim, efficiënter werken en gemotiveerde werknemers.

Voldoen aan de wet
Weet jij aan welke wettelijke regels je moet voldoen? En heb je alles al op orde op het gebied van gezondheid en veiligheid? Ken je de Wet verbetering poortwachter? Er zijn wettelijke regelingen voor verzuimbegeleiding, gezond aan het werk en veilig aan het werk.